Nagerechten

Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 grote sinaasappels 
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur versgemalen peper 
  • 1 Cantaloupe meloen 
  • 3 eidooiers 
  • 3 eetlepels suiker 
  • 150 ml. processo of cava 
  • chocolade ijs 
  • bosbessen 
  • aardbeien

Bereiding:

  • Boen de sinaasappels schoon. 
  • Rasp 1 eetlepel van de schil en snijd hele sliertjes voor de garnering eraf en zet ze apart. 
  • Schil de sinaasappel dik en snijd ze in dunne plakken. 
  • Leg ze in een cirkel op de borden. 
  • Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper overheen. 
  • Schil de meloen en steek uit het vruchtvlees bolletjes. 
  • Leg de meloen in het midden van de sinaasappels. 
  • Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker licht geel en romig. 
  • Klop de sabayon au bain marie op tot een stijve massa met de processo. (± 10 minuten.) 
  • Klop de sinaasappelrasp erdoor. 
  • Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelsliertjes. 
  • Serveer met een bolletje chocolade ijs, bosbessen en aardbeien.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green