Nagerechten

Mangotaartje


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 rijpe mango’s
  • fijne kristalsuiker, om te karameliseren

Ingredienten deeg:

  • 250 g. bloem
  • 50 g. gemalen amandelen
  • 75 g. fijne kristalsuiker
  • 175 g. koude boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract

Ingredienten bakkersroom:

  • 125 g. melk
  • 35 g. fijne kristalsuiker
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 2 eidooiers
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel bloem
  • 125 ml. slagroom

Bereiding:

  • Mix de bloem, amandelen, suiker, boter en vanille-extract in de keukenmachine tot het mengsel lijkt op grof broodkruim.
  • Klop het ei los met 1 theelepel koud water, voeg toe en mix tot het deeg een bal vormt.
  • Bewaar het deeg ingewikkeld in plasticfolie 1½ uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 180ºC.
  • Rol het deeg uit tot circa 5 mm. dik en bekleed er de beboterde vormpjes mee.
  • Bekleed het deeg met bakpapier, vul met een blindbakvulling en bak tot het goudgeel is. Laat volledig afkoelen.
  • Breng voor de banketbakkersroom melk, suiker en vanille in een steelpan tegen de kook aan.
  • Klop de eidooiers schuimig, strooi de maïzena en de bloem er over en schenk de melk bij het dooiermengsel.
  • Blijf kloppen.
  • Doe terug in de pan en laat 2-3 minuten indikken.
  • Schep in een kom.
  • Klop de slagroom stijf, spatel door het melkmengsel en bewaar in de koelkast.
  • Schil de mango’s, snij de zijkanten los van de pit en snij het vruchtvlees in plakjes.
  • Schep de banketbakkersroom in de deegbakjes.
  • Leg de mangoplakjes op een snijplank, bestrooi ze met suiker en karameliseer die met een brander.
  • Rangschik de mango op de room en serveer.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green