Nagerechten

Paris brest met gemarineerde aardbeien


(voor 10 personen)

Ingredienten:

  • 1,2 dl water
  • 1,2 dl melk
  • 110 g. boter snufje zout ca.
  • 1 eetlepel suiker
  • 140 g. bloem
  • 5 eieren (250 g.)
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 zakje oploskoffie
  • 2 eetlepels warm water
  • 4 dl. slagroom
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • poedersuiker
  • gemarineerde aardbeien

Bereiding:

  • Verhit voor het soezenbeslag het water met de melk, boter, zout en suiker in een steelpannetje op laag vuur.
  • Neem de pan van het vuur als het mengsel begint te koken en roer er in een keer de bloem door.
  • Zet de pan al roerende 1 minuut terug op het vuur om het mengsel te laten drogen.
  • Schep het mengsel in een kom, roer er een ei door en voeg het volgende ei toe als het goed verroerd is.
  • Roer daarna de rest van de eieren erdoor. stop met roeren zodra het een samenhangend deeg is.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en teken een cirkel met een doorsnede van 20 cm op het papier.
  • Schep het soezenbeslag in een spuitzak met een brede gladde spuitmond en spuit het deeg op de cirkel op het papier.
  • Bestrooi het deeg met amandelen en bak de soezenkrans in 30-35 minuten gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200ºC.
  • Laat de krans op een rooster afkoelen.
  • Snijd de krans overlangs doormidden en laat beide delen verder afkoelen. (bewaar de krans tot gebruik in een luchtdichte trommel).
  • Meng voor de vulling de oploskoffie met de 2 eetlepels warm water.
  • Klop de slagroom stijf met de koffielikeur en het koffiemengsel.
  • Vul de soezenkrans met het roommengsel en bestrooi de paris brest dun met poedersuiker.
  • Garneer met gemarineerde aardbeien.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green