Nagerechten

Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 225 g. bloem
  • 1 mespuntje bakpoeder en wat zout
  • 2 eieren
  • 430 ml. melk
  • 1/3 citroenrasp
  • 1/3 citroensap
  • 50 g. gesmolten boter

Ingrediënten voor de vulling:

  • 100 ml. water
  • 100 g. suiker
  • mespuntje kruidnagel
  • 750 g. rabarber, in stukjes
  • 250 g. volle kwark
  • 1 ei
  • 2 eetlepels suiker
  • wat citroensap
  • 40 g. geschaafde amandelen, grof gehakt

Bereiding:

  • Beslag mengen, gesmolten boter toevoegen.
  • Verhit de pan op half hoog vuur.
  • Bestrijk de bodem dun met boter in en giet er een juslepel beslag bij.
  • Keer de flensjes pas om als de rand goudbruin is en totaal loslaat van de bodem.
  • De andere kant ook goudbruin bakken.
  • Kook intussen voor de compote het water met suiker en kruidnagel tot een stroop.
  • Voeg de stukjes rabarber toe en kook tot deze net tot moes. Laat afkoelen.
  • Klop voor de vulling de kwark met 1 ei, 2 eetlepels suiker, het citroensap en de amandelen los.
  • Verwarm de oven op 175ºC.
  • Verdeel de kwark over de flensjes en vouw tot vierkantjes.
  • Leg ze in een ingevette grote ovenschaal en zet ze 8 minuten afgedekt in het midden van de oven.
  • Serveer de rabarbercompote erbij.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green