Nagerechten

Pruimentaartje met custard en vanilleroom.



Ingredienten taartje:

(voor 4 personen)

  • 200 g. bloem
  • 150 g. suiker
  • 100 g. roomboter
  • 1 eidooier
  • 40 ml. melk
  • 1/4 theelepel zout
  • spliterwten om te verzwaren
  • 18 pruimen
  • suikerwater

Ingredienten custard:

(voor 12 personen)

  • 1 l. melk
  • 2 eieren
  • 200 g. suiker
  • 70 g. maïzena
  • 2 vanille stokjes.

Bereiding:

  • Kneed de bloem samen met de suiker, de boter, de eidooier, de melk en het zout tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verhit de oven op 185ºC. Rol het deeg tussen huishoudfolie uit tot 1/2 cm. dikte.
  • Bekleed 4 ingevette taartvormpjes met het deeg.
  • Leg spliterwten op bakpapier op de bodems.
  • Bak deze 15 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder daarna de spliterwten.

 

  • Pruimen in suikerwater beetgaar pocheren, uit laten lekken en in vieren snijden.

 

  • De suiker en maïzena mengen en gladroeren met de eieren en een weinig koude melk.
  • Het restant van de melk koken.
  • Het mengsel bij de melk gieten en het geheel boven een zwak vuur al roerend ongeveer 2 minuten koken.

 

  • De taartjes uit de bakvormpjes halen.
  • De gepocheerde pruimen en de custardpudding over de taartjes verdelen.
  • De taartjes op 4 borden plaatsen en serveren met slagroom met wat vanillesuiker.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green