Nagerechten

Chocoladecrème met sinaasappel


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 schijven gekonfijte sinaasappel, zonder schil
  • 225 g. pure chocolade, in stukjes
  • 3 eieren
  • 75 g. roomboter
  • 1½ eetlepel poedersuiker
  • sinaasappellikeur

Bereiding:

  • Snijd drie van de sinaasappelschijven fijn.
  • Smelt de chocolade au bain marie boven heet water.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers met de boter schuimig.
  • Klop de eiwitten stijf en roer de poedersuiker erdoor.
  • Roer de chocolade straalsgewijs bij het boter-dooier mengsel.
  • Spatel het eiwit en de fijn gehakte sinaasappel erdoor.
  • Bekleed een puddingvorm met plasticfolie en schep de massa erin.
  • Laat ze ± 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de pudding 1 uur voor het serveren uit de koelkast, verwijder de folie en besprenkel met sinaasappellikeur.
  • Snijd de gekonfijte sinaasappel in kleine puntjes en garneer hiermee.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green