Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Romig notentaartje met rabarber en ijs
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 200 g. bloem, gezeefd
- 100 g. blanke hazelnoten, fijn gemalen
- 150 g. suiker
- 100 g. roomboter, op kamertemperatuur
- 1 eidooier
- 40 ml. melk
- ¼ theelepel zout
- 75 ml. water
- 1 stengel rabarber, in stukken van 4 cm.
- 300 ml. volle dikke yoghurt
- spliterwten
Bereiding:
- Kneed in een keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g. suiker, boter, eidooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven op 185ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie tot een dikte van ½ cm.
- Bekleed 6 ingevette kleine taartvormpjes met ø 8-10 cm. en uitneembare bodem met het deeg.
- Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met spliterwten.
- Bak de vormpjes 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 minuten goudgeel en gaar.
- Laat ze afkoelen.
- Los in een steelpan met 75 ml. water de rest van de suiker op.
- Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm.
- Kook de rabarber in de suiker in 2 minuten gaar.
- Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 minuten stuk koken tot een dikke compote.
- Laat de compote afkoelen.
- Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems.
- Garneer met de beetgare rabarber.
- Serveren met ijs.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten