Nagerechten

Romig notentaartje met rabarber en ijs


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. bloem, gezeefd
  • 100 g. blanke hazelnoten, fijn gemalen
  • 150 g. suiker
  • 100 g. roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 eidooier
  • 40 ml. melk
  • ¼ theelepel zout
  • 75 ml. water
  • 1 stengel rabarber, in stukken van 4 cm.
  • 300 ml. volle dikke yoghurt
  • spliterwten

Bereiding:

  • Kneed in een keukenmachine of met de hand van de bloem, hazelnoten, 100 g. suiker, boter, eidooier, melk en ¼ theelepel zout een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven op 185ºC. Rol het deeg tussen 2 vellen huishoudfolie tot een dikte van ½ cm.
  • Bekleed 6 ingevette kleine taartvormpjes met ø 8-10 cm. en uitneembare bodem met het deeg.
  • Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul de vormpjes royaal met spliterwten.
  • Bak de vormpjes 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Verwijder het bakpapier met de hulpvulling en bak de bodems in nog eens 5-10 minuten goudgeel en gaar.
  • Laat ze afkoelen.
  • Los in een steelpan met 75 ml. water de rest van de suiker op.
  • Snijd intussen de rabarberstukken in de lengte in platte reepjes van 2 mm.
  • Kook de rabarber in de suiker in 2 minuten gaar.
  • Schep de helft van de rabarber uit de pan, laat de rest van de rabarber in nog 2-3 minuten stuk koken tot een dikke compote.
  • Laat de compote afkoelen.
  • Roer de compote door de yoghurt en verdeel over de taartbodems.
  • Garneer met de beetgare rabarber.
  • Serveren met ijs.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green