Nagerechten

Witte chocoladeslagroom


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 125 g. kokosmelk
  • 5 cm. gemberwortel, in dunne plakjes
  • 150 g. witte chocolade
  • 2 eetlepel cointreau
  • 2 eetlepels geraspte kokos

Bereiding:


  • Verwarm de kokosmelk met de gember en laat ze ca. 15 minuten trekken.

  • Zeef de melk in een kom en voeg hier langzaam en al roerend de witte chocolade toe.
  • Zorg ervoor dat de kokosmelk niet te heet wordt, anders gaat de witte chocolade korrelig worden.
  • Giet er, als de chocolade is gesmolten, de likeur bij en zet de kom in een bak gevuld met ijswater.

  • Klop het mengsel met een mixer tot de dikte van lobbig geslagen slagroom.
  • (De chocoroom stijft door na het mixen).
  • Leg een kokosmakroon op een bordje en schep er een ovale bol chocoladeslagroom op.
  • Dek af met een kokosmakroon en garneer met nog wat slagroom en geraspte kokos met een bolletje ijs.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green