Nagerechten

Limoncello bosbessentiramisu


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 2 citroenen
  • 200 g. kristalsuiker
  • 150 ml. limoncello
  • 250 g. bosbessen
  • 5 eieren, gesplitst
  • 250 g. mascarpone
  • 20-24 lange vingers

Bereiding:

  • Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit.
  • Verhit 100 ml. citroensap en 100 ml. water met 100 g. suiker in een kleine steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer tot de suiker is opgelost en breng aan de kook.
  • Schenk 200 ml. van de siroop in een mengkom en roer de limoncello erdoor.
  • Voeg de bosbessen toe aan de rest van de siroop in de steelpan.
  • Draai het vuur lager en laat 3-5 minuten zonder te roeren zachtjes koken tot de bessen zacht zijn.
  • Laat afkoelen.
  • Klop intussen de eidooiers en de rest van de suiker in een grote kom met een mixer 10 minuten tot het mengsel goed dik en romig is.
  • Voeg de citroenrasp en mascarpone toe en klop tot het glad is.
  • Doe de eiwitten in een kom en klop met een schone garde tot zich zachte pieken vormen.
  • Spatel het eiwit met een lepel in 2 delen door het mascarpone mengsel.
  • Doop de helft van de lange vingers snel even in de limoncellosiroop, leg ze in een mooie grote glazen schaal, bestrijk met de helft van de citroenmascarpone-room en schep er de helft van de bosbessencompote over.
  • Herhaal de laag koekjes en citroenroom.
  • Zet de rest van de bosbessencompote apart.
  • Dek de schaal af en laat ongeveer 3 uur in de koelkast staan.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green