Nagerechten

Amandelkaramel crème met kersencompote


(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 100 g. gemalen amandelen
  • 35 g. maïzena
  • 50 g. suiker
  • 2 eigeel
  • 250 ml. melk
  • 250 ml. room
  • 2 cl. amaretto

Ingrediënten kersencompote:

  • 250 g. kersen (vers of diepvries)
  • 50 g. suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel maïzena
  • 100 ml. kersensap
  • 2 cl. kirschwasser
  • 2 eetlepels bruine suiker

Bereiding:

  • Rooster de amandelen in een pan zonder vet goudbruin.
  • Roer de maïzena met de suiker en het eigeel.
  • Kook de melk en de room op.
  • Voeg ¼ van dit hete mengsel bij het eigeelmengsel en roer goed door. (Familie maken).
  • Voeg dit vervolgens bij het roommelkmengsel.
  • Kook dit onder voortdurend roeren op een vuur op totdat een dikke crème ontstaat.
  • Neem van het vuur en voeg onder voortdurend roeren de amandelen en amaretto toe.
  • Vul de crème in dessertkommetjes en zet ze koud.

Bereiding kersencompote:

  • Bereiding kersencompote:
  • Voeg de suiker, de ontpitte kersen en het uitgekrabd vanillemerg in een pan en verhit dit.
  • Vermeng de maïzena met het kersensap en voeg dit bij de hete kersen.
  • Roer goed door en kook het onder voortdurend roeren op.
  • Voeg het kirschwater erbij en zet het tot het serveren koud.
 

De afgekoelde amandelcrème bestrooien met bruine suiker en met een brûlée brander af vlammen.
De kersen erbij op het bord serveren.

 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green