Nagerechten

Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 300 ml. witte wijn
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 250 g. zwarte pruimen zonder pit
  • ½ eetlepel aardappelzetmeel
  • 125 g. dessert rijst
  • 6 dl. melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 300 ml slagroom, halfstijf geklopt
  • olie om in te vetten
  • vormpjes

Bereiding:

  • Verwarm de wijn, kaneel en pruimen 5 minuten zonder te koken.
  • Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelzetmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap.
  • Leg de pruimen weer in de saus.
  • Kook de rijst in de melk waaraan het opengesneden vanillestokje is toegevoegd.
  • Klop de eieren los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Knijp de gelatine uit en los deze op in de warme rijst (niet koken).
  • Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
  • Vet de vormpjes in met wat olie en schep de bavarois erin.
  • Zet ze ca. 2½ uur in de koelkast.
  • Stort de bavarois op de dessertbordjes en leg er de pruimen omheen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green