Nagerechten

Peren tarte tatin


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 125 g. roomboter op kamertemperatuur
  • 135 g. witte basterdsuiker
  • 1 ei 150 g. bloem, gezeefd
  • 4 stevige handperen (conference), geschild
  • 1 vanillestokje
  • 250 g. crème fraîche
  • taartvorm
  • deegroller

Bereiding:

  • Meng 100 g. boter, 50 g. suiker, het ei en de bloem met de hand tot het een deegbal is.
  • Verpak de bal in huishoudfolie en laat 45 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 200ºC.
  • Halveer de peren in de lengte, verwijder het klokkenhuis en snij de peren in plakken.
  • Smelt de rest van de boter en de rest van de suiker in een pan met dikke bodem tot bruine karamel.
  • Schenk in de vorm.
  • Leg de peer erin met de bolle kant naar beneden en het smalle uiteinde naar binnen.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van 1-2 cm dikte die iets groter is dan de vorm.
  • Bedek de peer ermee en stop bij de rand goed in.
  • Bak 25 minuten in de oven en laat daarna 5 minuten afkoelen.
  • Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng in een kom met de crème fraîche.
  • Bedek de taart met een bord en keer om.
  • Serveer met de lauwwarme vanille crème.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green