Nagerechten

Smulroom met frambozen


(voor 4 personen)

Ingrediënten voor het deeg:

  • 100 g. bloem
  • 70 g. boter (niet te koud)
  • 25 g. cacaopoeder
  • 30 g. suiker
  • 1 eigeel
  • beetje zout
  • 1 eetlepel water
  • bloem om te bestuiven
  • vershoudfolie

Ingrediënten voor de frambozen:

  • 400 g. frambozen
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Ingrediënten voor de room:

  • 100 g. bittere chocolade
  • 500 ml. slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 1 vanillestokje
  • 250 g. ricotta kaas
  • wat kaneel
  • 8 theelepels honing
  • bakpapier

Bereiding:

  • Kneed met de handmixer met kneedhaken een soepel deeg van bloem, boter, cacao, suiker, eigeel, snufje zout en een eetlepel water.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet het 1 uur koud.
  • Rol het deeg dan op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 3-4 mm dik.
  • Leg het op bakpapier op een bakplaat en bak het 10-15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
  • Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  • Pureer 125 g. frambozen met de poedersuiker en het citroensap met een staafmixer en voeg toe aan het deeg.
  • Roer de rest van de frambozen eronder.
  • Hak de chocolade fijn en klop de slagroom met de versteviger stijf.
  • Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit.
  • Meng het merg met de chocolade, de slagroom en de ricotta en breng op smaak met een snufje kaneel.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green