Nagerechten

Chocolade brulee met kumquatscompote


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 500 ml. room
  • 50 g. suiker
  • 2 eetlepels koffiebonen
  • 1 kaneelstaafje
  • piment
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • kardemom
  • 125 g. donker chocolade
  • 2 cl. chocoladelikeur
  • 7 eieren
  • 50 g. bruine suiker

Bereiding:

  • Room met suiker, koffiebonen, piment, steranijs, kardemon en vanille koken en minstens 1 uur laten trekken.
  • Passeren door een zeef.
  • Nogmaals opkoken en de chocolade en chocoladelikeur toevoegen.
  • 4 keer eigeel en 3 hele eieren eronder roeren.
  • De massa in vuurvaste vormpjes doen en in een op 90ºC voorverwarmde oven ca. 1 uur laten stollen.
  • Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bestrooien met bruine suiker en karameliseren met een brander.

Ingrediënten kumquatscompote:

  • 1 l. water
  • 500 g. kumquat
  • 4 eetlepels suiker
  • 30 g. boter
  • 150 g. bruine suiker
  • sinaasappelsap

Bereiding:

  • Water met suiker opkoken, fruit er bij doen en laten koken tot het fruit zacht is.
  • Fruit laten afkoelen in ijswater.
  • Boter met bruine suiker en watsinaasappelsap langzaam aan de kook brengen.
  • Het fruit erbij doen en bij hoge hete laten koken tot het bijna moes is.

 

 

Beoordeling:

koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green