Nagerechten

Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 400 g. rabarber
  • 250 g. aardbeien
  • 2 plakjes filodeeg, in 2 stukken
  • 300 g. suiker
  • 2 eetlepels suiker om te bestrooien
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180ºC.
  • Bestrijk de plakjes filodeeg met water, leg je op een ovenplaat, bestrooi ze met 2 eetlepels suiker en bak ze in 3-5 minuten in de oven krokant.
  • Snijd de rabarber in stukjes, voeg de 300 g. suiker toe en verwarm ze 30 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Voeg de hele aardbeien toe en laat ze nog 10 minuten met de deksel op de pan meegaren.
  • Laat afkoelen, maar roer beslist niet.
  • Serveer de compote op een diep bord. Schep er een bolletje ijs op en garneer met een stukje krokant filodeeg.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green