Nagerechten

Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom


(voor 12 personen)

Ingredienten voor het taartje:

  • 400 g. boter plus boter om in te vetten
  • 500 g. pure chocolade in stukjes
  • 350 g. poedersuiker
  • 6 eetlepels bloem
  • 6 grote eieren, eiwit en dooier gescheiden
  • mespuntje zout

Ingredienten de abrikozenvulling:

  • 2 pakjes gedroogde abrikozen
  • wat water
  • 1 vanille stokje
  • ± 150 g. suiker

Ingredienten chocoladegarnering:

  • 200 g. pure chocolade
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • walnoot

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Vet de muffinvormen in met boter.
  • Laat de gedroogde abrikozen in water weken en voeg een opengesneden vanillestokje erbij met wat suiker.
  • Doe de chocolade met het 3 eetlepels water, boter en poedersuiker in een vuurvaste kom en verwarm au bain marie.
  • Zeef de bloem boven de kom en meng door het boter-suiker mengsel.
  • Klop vervolgens de eidooiers door het beslag.
  • Doe het eiwit met een mespuntje zout in een kom.
  • Klop het met een mixer tot het stijf wordt.
  • Schep 1 eetlepel eiwit door het chocolademengsel zodat het luchtig wordt en spatel vervolgens de rest van het eiwit erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormen.
  • Bak ± 20 minuten in de oven.
  • Als ze gaar zijn 15 minuten laten afkoelen.
  • Abrikozen in het suikervocht aan de kook brengen.
  • Gaar laten koken, pureren en laten afkoelen.
  • Snijd de muffins in de breedte doormidden en besmeer ze met het koude abrikozenmengsel.
  • Smelt dan de chocolade met de poedersuiker.
  • Doe de chocolade boven op de deksel van de muffins met een walnoot.
  • Serveer bij het chocolade taartje een bolletje ijs met wat slagroom.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green