Nagerechten

Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • ananas, geschild en in stukjes gesneden
  • 50 g. suiker

Ingrediënten voor de vanilleparfait:

  • 3 eidooiers
  • 140 g. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 dl. room
  • 3 eiwitten

Ingrediënten voort het karamelrekjes:

  • 2 eetlepels water
  • suiker
  • glucosesiroop

Bereiding:

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de vanillesuiker au bain marie luchtig en gaar.
  • Koud laten worden.
  • Klop de slagroom lobbig. Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf.
  • Maak ondertussen de karamelrekjes.
  • Breng het water langzaam aan de kook met de suiker en glucose.
  • Haal de massa als deze gaat kleuren van het vuur en laat een beetje afkoelen. Leg een stukje bakpapier op het werkvlak.
  • Neem steeds een lepel suiker siroop en maak met een ronddraaiende beweging de vorm die u wilt.
  • Als de suiker te hard wordt, even opwarmen.
  • Maak vlak voor het opdienen de ananas.
  • Leg de stukjes ananas in een hete koekenpan en strooi de helft van de suiker erover.
  • Laat de ananas een beetje verkleuren.
  • Strooi de rest van de suiker erover en laat weer wat verkleuren.
  • De ananas, vanilleparfait en de rekjes van karamel serveren op een bord.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green