Nagerechten

Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade


(voor 12 personen)

Ingredienten:

  • 75 g. boter
  • 40 g. gekonfijte sinaasappel
  • 50 g. bloem
  • 120 g. poedersuiker
  • 50 g. amandelpoeder
  • 4 eiwitten
  • 2 doosjes bosbessen
  • 100 g. suiker30 g. chocolade stukjes

Ingredienten voor de ganache van pure chocolade:

  • 100 g. pure chocolade
  • 100 ml. room
  • 20 g. boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Beboter 12 kleine vormpjes met een kwastje.
  • Bestuif de vormpjes met bloem en houd deze daarna onderste boven om de overmatige bloem eruit te laten vallen.
  • Braad de boter bruin in een pan, dat wil zeggen dat de wei aan de bodem van de pan aanzet en bruineert.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Zeef de boter onmiddellijk in een puntzeef en laat daarna afkoelen.
  • Snijd de gekonfijte sinaasappel in stukjes.
  • Meng de bloem, de poedersuiker, het amandelpoeder en de eiwitten in een kom en klop het mengsel tot een romige consistentie.
  • Voeg beetje voor beetje de gebruineerde boter toe.
  • Vul met behulp van een lepel of een spuitzak elk vormpje voor driekwart.
  • Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat een mes dat binnen in een amandelgebakje wordt gestoken er weer droog uitkomt.
  • Laat even afkoelen voordat de amandelbakjes uit de vormpjes gehaald worden en op een rooster worden gelegd.
  • Vul de bakjes met wat bosbessen en strooi er de suiker overheen.
  • Hak de chocolade fijn en doe de stukjes in een kom.
  • Breng de room aan de kook in een pan.
  • Schenk deze daarna bij de chocolade en roer goed door elkaar.
  • Voeg de boter toe.
  • Doe deze ganache in een spuitzak met een gladde spuitmond.
  • Decoreer het oppervlak van de amandelgebakjes met chocolade ganache en serveer er een balletje ijs bij.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green