Nagerechten

Gemberrolletjes met kardemomcrème


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 55 g. boter
  • 55 g. lichte basterdsuiker
  • 55 g. “golden sirup” of ahorn siroop
  • 55 g. patentbloem
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1 theelepel gemberpoeder

 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 150 ml. slagroom
  • 1/4 theelepel kardemonpoeder

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de boter, suiker, de siroop en de gemberpoeder op laag vuur totdat het stroperig wordt.
  • Haal van het vuur en roer de bloem en het citroensap erdoor.
  • Schep steeds 5 theelepels van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat ruimte ertussen want de koekjes worden 2x zo groot.
  • Bak ze in 15 minuten goudbruin. Rol de warme koekjes op om een pollepel.
  • Klop de room stijf en roer het kardemonpoeder erdoor.
  • Spuit de crème in de afgekoelde rolletjes.
  • Bak de koekjes in twee keer in verband met de ruimte.
  • Serveer appeltjes, peertjes, gemberrolletjes met een bolletje ijs.
  • Versier het bord met wat cacao.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green