Nagerechten

Tuiles met Amandelroom

(voor 4 personen)

Ingrediënten tuiles:

  • 100 g. suiker
  • 75 g. eiwit,  is 2 eiwitten
  • 75 g. gezeefde bloem
  • 50 g. gesmolten boter

Ingrediënten amandelroom:

  • 40 g. amandelen
  • 80 g. room
  • suiker naar smaak

Bereiding tuiles:

  • Verwarm de oven op 210ºC.
  • Klop de suiker met de eiwitten glanzend en schuimig in een kom.
  • Spatel er de bloem en boter door.
  • Het beslag moet de dikte van stopverf hebben.
  • Bekleed een bakplaat met een siliconenmatje.
  • Schep met een dessertlepel kleine bolletjes van het beslag op het matje tot een dikte van 2-3 mm.
  • Bak de tuiles in 7-8 minuten lichtbruin.
  • Laat ze even afkoelen tot je ze met de handen kunt aanpakken.
  • Rol ze met behulp van een rolletje op tot holle sigaren.
  • Laat de tuiles minstens 30 minuten afkoelen tot ze stevig zijn en koud.
  • Dan kun je de tuiles vullen met de amandelroom.

Bereiding amandelroom:

  • Amandelen bruineren en fijn hakken.
  • Room met de suiker opkloppen.
  • De gehakte amandelen vermengen met de opgeklopte room.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green