Nagerechten

Ananastaart


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 1 ananas
  • 6 eieren
  • beetje citroensap
  • 100 g. bruine suiker
  • 50 g. aardappelmeel of maïzena
  • vloeibare karamel ( suikerwater)

Bereiding:

  • Schil de ananas, verwijder de kern en snij het vruchtvlees in brunoise (blokjes).
  • Bewaar het sap. Mix ¾ ananas, sap en citroensap tot een stevige puree.
  • Doe dit in een pan, voeg de suiker toe en breng al roerende aan de kook.
  • Voeg de rest ananas toe en laat op een zacht vuur 15 minuten prutteler.
  • Roer af en toe tot er een droge compote ontstaat.
  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Schenk een laagje karamel in de springvorm.
  • Splits de eieren. Klop de eidooiers en voeg deze toe aan de compote.
  • Bestrooi met maïzena en roer goed door.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het mengsel.
  • Schenk in de springvorm en zet deze 30 minuten in de oven.
  • Laat de ananastaart afkoelen. Serveren met een ijsbolletje en wat geklopte slagroom met cacaopoeder.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green