Nagerechten

Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus



Ingredienten Chocolademousse:

(4 personen)
  • 300 g. chocolade (couverture)
  • ½ l. slagroom
  • 2½ dl eiwitten
  • 150 g. suiker

Ingredienten perenmousse:

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 g. perencoulis (gepureerde gepocheerde peren)
  • ½ l. slagroom
  • 2½ dl. eiwitten
  • 150 g. suiker

Ingredienten Vanillesaus:

  • 1 l. melk
  • 250 g. suiker
  • 1 vanillestokje
  • 10 eidooiers
  • 3 dl. slagroom

Bereiding Chocolademousse:

  • Breek de chocolade in een kom en laat de brokken au bain marie smelten.
  • Klop de slagroom stijf. Sla de eiwitten stijf met suiker.
  • Spatel de slagroom door de chocolade. Voeg de eiwitten toe.
  • Giet de mousse in cilinder-vormpjes.
  • De perenmousse moet daar nog boven op.

Bereiding Perenmousse:

  • Week de gelatine 3 minuten in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.
  • Verwarm de perencoulis en los hierin de blaadjes gelatine op.
  • Klop de slagroom stijf. Sla de eiwitten stijf met suiker.
  • Spatel de slagroom door de perencoulis, voeg de eiwitten toe en vul de vormpjes af met de perenmousse.
  • Laat het geheel in een koelkast 4 uur opstijven.

Bereiding Vanillesaus:

  • Breng 7 dl. melk aan de kook en voeg de suiker en het in de lengte opengesneden vanillestokje toe.
  • Voeg daarna een mengsel van eidooiers en 3 dl. melk aan de kokende melk toe en blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft hangen.
  • Passeer de saus door een zeef.
  • Laat het geheel afkoelen. Verwijder het vanillestokje en voeg de slagroom toe.


Afwerking nagerecht:

  • Laat de mousse op een bord uit de vorm glijden. 
  • Schep de vanillesaus er naast en garneer met een kwart peer *) en chocolade versiering.

*)    Peer pocheren in port met suiker en kaneel. Enkele minuten laten trekken.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green