Nagerechten

Puddinkje met boerenjongenscompote


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 1 vanillestokje
  • 150 ml. melk
  • 6 eidooiers
  • 125 g. suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 appels, geschild en in blokjes
  • 50 ml. boerenjongens (rozijnen op brandewijn)
  • 150 ml slagroom
  • 4 ovenschaaltjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan de melk met de slagroom, het vanillemerg en het vanillestokje zachtjes aan de kook.
  • Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 minuten trekken.
  • Roer in een kom de eidooiers met 100 g. suiker.
  • Zeef het warme melkmengsel erboven en los de suiker er in op.
  • Roer goed door.
  • Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes en strooi er wat kaneel over.
  • Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk daar tot de helft heet water in.
  • Bak de puddinkjes in de oven in ca. 45 minuten gaar.
  • Breng de appelblokjes met de boerenjongens en 25 g. suiker aan de kook en laat ze 8 minuten zachtjes doorkoken.
  • Serveer de appelcompote bij de puddinkjes.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green