Nagerechten

Desserttaartje met kaas


(voor 6 personen)

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid 
  • 1 ei, losgeklopt 
  • 1 handappel 
  • 4 eetlepels poedersuiker 
  • 100 ml. balsamicoazijn 1
  • 50 g. kaas, gorgonzola

Bereiding:

  • Snijd cirkels van 12 cm. doorsnede uit de plakjes bladerdeeg. 
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier of op een bakmatje. 
  • Snijd het taartje op ½ cm. van de rand in, maar niet helemaal door. 
  • Prik in het midden in met een vork en bestrijk de rand dun met het ei. 
  • Snijd ongeschilde appels in schijfjes van 1 mm. 
  • Leg ze op deegplakjes en laat de rand vrij. 
  • Bestuif de taartjes met 2 eetlepels poedersuiker. 
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C in 20 minuten goudbruin en gaar. 
  • Kook intussen in een steelpan de balsamicoazijn met de resterende poedersuiker tot siroopdikte. 
  • Snijd de kaas in 6 puntjes. 
  • Leg de warme taartjes op de borden en leg er een puntje kaas op. 
  • Lepel er de balsamico-siroop over. 
  • Serveer direct of laat de taartjes op een taartrooster afkoelen.



Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green