Nagerechten

Griesmeel met appel en rozijnen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 goudrenetten, geschild en ontdaan van het klokhuis
  • 70 g. rozijnen
  • 75 g. suiker
  • kaneel
  • 50 g. boter

Ingrediënten voor de griesmeelpap:

  • 100 g. griesmeel
  • 1 l. melk
  • 55 g. suiker

Bereiding:

  • Men de suiker met de kaneel en rozijnen.
  • Vul hiermee de appels op en stop in de uiteinden van de vulling een klontje boter
    Leg de gevulde appels in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Doe hier zoveel water bij dat de appels ± 2 cm. onder het water staan.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven van 180ºC. totdat de appels beetgaar zijn.
  • Kook de griesmeelpap met de melk en de suiker.
  • Leg de appel op een bord en doe er de griesmeelpap overheen.
  • Warm serveren.
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green