Nagerechten

Île flottante met gemarineerde aardbeien


Ingrediënten meringue:

(voor 8 personen) 

8 eiwitten
220 g. suiker
50 g. amandelschaafsel
beboterde cakeblik
  • 8 eiwitten
  • 220 g. suiker
  • 50 g. amandelschaafsel
  • beboterde cakeblik

Ingrediënten warme vanille crème:

(voor 12 personen) 

8 eiwitten
220 g. suiker
50 g. amandelschaafsel
beboterde cakeblik
  • 10 eidooiers
  • 250 g. suiker
  • 1 l. melk
  • 1 vanillestokje
  • 10 g. vanillesuiker
  • 300 g. slagroom

Ingrediënten gemarineerde aardbeien:

(voor 4 personen) 

8 eiwitten
220 g. suiker
50 g. amandelschaafsel
beboterde cakeblik
  • 400 g. aardbeien
  • Grand Marnier
  • poedersuiker

Bereiding meringue:

  • Klop de eiwitten totdat ze gaan schuimen. 
  • Voeg beetje voor beetje de suiker toe en sla de eiwitten stijf. 
  • Schep het stijve mengsel over in de beboterde bakvorm. 
  • Bestrooi met amandelschaafsel. 
  • Verwarm de oven tot 140°C. 
  • et de bakvorm in een bak met water en bak de meringue in 20-25 minuten au bain-marie gaar. 
  • Laat afkoelen.

Bereiding vanille crème:

  • Klop de eidooiers met de suiker op tot een luchtige massa. 
  • Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. 
  • Haal het vanillestokje uit de melk en voeg de kokende melk langzaam, al roerende aan de massa toe. 
  • Giet de massa in een pan en verwarm hem tot net onder het kookpunt tot hij als een dun laagje aan een houten lepel blijft hangen. 
  • Neem op dat moment de crème van het vuur. 
  • oeg zo nodig vanillesuiker toe en passeer de massa. 
  • Vlak voor het serveren de room toevoegen en de vanille crème warm serveren.

Bereiding gemarineerd aardbeien:

  • Maak de aardbeien schoon, marineer ze in de Grand Marnier en bestrooi ze met wat poedersuiker.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green