Nagerechten

Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche


(voor 8 personen)

Ingredienten:

  • 50 g. zachte boter
  • 50 g. kristalsuiker
  • 50 g. gemalen amandelen
  • 2 eidooiers
  • ½ theelepel vanille-extract
  • 8 velletjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 300 g. pruimen, gehalveerd, in partjes, pit verwijderd
  • 75 g. verse pruimen voor pruimenjam
  • 50 g. suiker
  • 150 g. crème fraîche

Bereiding:

  • Meng om frangipane te maken de boter, suiker, gemalen amandelen, de eidooiers en het vanille-extract in een kom door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek met een ring of een kommetje 8 cirkels van 10 cm. Ø uit het bladerdeeg.
  • Snijd met een scherp mes, zonder dat je volledig door het deeg snijdt, een rand van 1½ cm. in het deeg.
  • Prik de hele deegcirkels in met een vork.
  • Verdeel de randen binnen de gemarkeerde cirkels gelijkmatig uit over de deegrondjes.
  • Verdeel de stukken pruim met de snijkant naar boven over de frangipane.
  • Verhit voor de pruimenjam de fijngesneden pruimen en de suiker met wat vocht gaar en pureer ze met een staafmixer.
  • Verhit de jam op middelhoog vuur tot hij vloeibaar is.
  • Neem van het vuur en bestrijk de pruimen met een deel van de pruimenjam.
  • Bak de taartjes 20-25 minuten in de oven tot de randen goudbruin en gerezen zijn.
  • Neem uit de oven en bestrijk met nog wat jam.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur met crème fraîche.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green