Nagerechten

Kersenclafoutis


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 75 g. boter
  • 3 eieren
  • 80 g. suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 ml. melk
  • 200 ml. crème fraîche
  • 90 g. bloem poedersuiker
  • 500 g. morellen of kersen, zonder pit
  • bruine basterdsuiker
  • zout
  • ovenschaaltjes

Bereiding:

  • Verwarm de oven tot 210º C.
  • Smelt de boter in een steelpan op laag vuur.
  • Klop in een grote kom de eieren los met de suiker, vanillesuiker en een mespuntje zout.
  • Voeg de melk en de crème fraîche toe en mix goed.
  • Zeef de bloem erboven en klop tot een glad beslag.
  • Schenk de gesmolten boter erbij en klop het beslag nogmaals flink door.
  • Vet de schaaltjes met wat boter en bestrooi de binnenkant met poedersuiker.
  • Verdeel de kersen over de schaaltjes en schep er het beslag op.
  • Strooi er wat basterdsuiker over en bak de clafoutis in 30 minuten gaar. (Als je een mes in het midden steekt moet het droog eruit komen).
  • Serveer de clafoutis lauwwarm of koud.
  • Bestrooi met poedersuiker.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green