Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
(voor 12 personen)
Ingrediënten:
- 100 g. bittere couverture (70%)
- 100 g. boter op kamertemperatuur
- 30 g. poedersuiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- snufje zout
- 4 eieren
- 130 g. suiker
- 100 g. meel
- 150 g. abrikozen confituur
- 300 g. gedroogde abrikozen (deze eerst laten wellen)
- jus d’orange
- zout
- boter voor de (muffin)vormpjes
- suiker
- vers fruit
- 50 g. couverture om in te smeren
Ingrediënten voor het glazuur:
- 50 g. suiker
- 50 ml. water
- 100 g. boter
- 150 g. couverture
- 50 ml. room
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180°C hete lucht.
- Hak de chocolade klein, doe ze in een kom en laat ze au-bain-marie langzaam smelten.
- Klop de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en een snufje zout schuimig.
- Scheid de eieren en voeg het eigeel toe.
- Voeg daarna de warme chocolade langzaam lopend toe en roer het geheel.
- Zeef het meel.
- Klop het eiwit met wat zout stijf.
- Voeg voorzichtig beetje bij beetje de suiker toe.
- Spatel nu de eiersneeuw en het meel afwisselend onder de chocolademassa.
- Smeer de vormpjes in met boter die op kamertemperatuur is.
- Bestrooi ze met wat suiker en vul de vormpjes.
- Bak de taartjes ca. 15-20 minuten in de oven.
- Laat ze daarna in de vorm afkoelen.
- De afgekoelde taartjes overlangs doorsnijden.
- In een andere pan de abrikozen puree maken door de gewelde gedroogde en kleingesneden abrikozen met het sap van een uitgeperste sinaasappel of jus d’orange tot moes te koken.
- De moes serveren bij het taartje.
- De bodem van het taartje met de abrikozen confituur bestrijken, de bovenkant erop zetten en heel dun bestrijken met gesmolten chocolade.
- Kook voor de glazuur de suiker samen met het water op totdat de suiker opgelost is.
- Laat 2 minuten koken en daarna 15 minuten afkoelen.
- De couverture klein hakken en samen met de boter en de room aan de suikerstroop toevoegen.
- Vervolgens het glazuur over de taartjes strijken en gelijkmatig verdelen met een paletmes.
- Serveren met wat ijs, slagroom en vers fruit.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten