Nagerechten

Crêpes exotique met kokossabayon


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 steranijs
  • 1 ananas, klein
  • 1 banaan
  • 1 mango
  • 2 passiefruit
  • 150 g. meel
  • 80 g. boter
  • 6 eieren
  • 90 g. suiker
  • 150 ml kokosmelk, ongezoet
  • 300 ml. melk
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • wat zout
  • kokosvlokken
  • paneermeel voor de ovenschotel

Bereiding:

  • 20 g. boter smelten.
  • Met de melk, het meel, 2 eieren, een snufje zout, de vloeibare boter een glad deeg kloppen.
  • Zeven en 20 minuten laten staan.
  • Een platte pan met boter insmeren en 8 dunne crêpes bakken.
  • Fruit schillen, ontpitten, in blokjes snijden en in een schaal met 1 eetlepel vanillesuiker mengen.
  • Een ovenschotel met boter bestrijken. Met 10 g. suiker en paneermeel bestrooien.
  • De crêpes plat op het werkvlak leggen, het fruit over de crêpes verdelen, dan gelijkmatig oprollen en in de helft doorsnijden.
  • Voor de sabayon de rest van de eieren scheiden en het eigeel samen met de rest van de suiker en het kokosmeel au bain marie dik schuimig kloppen.
  • Vervolgens van het bad nemen en nog even vaster kloppen zodat de massa niet schift.
  • De helft van de sabayon in de vorm gieten, de crêpes erin leggen met de kokosvlokken en met vanillesuiker bestrooien
  • De rest van de sabayon in het midden over de crêpes verdelen.
  • Goudbruin gratineren in een oven op 220ºC .
  • Serveren op een bord met wat ijs en kokosvlokken.
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green