Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
(voor 6 personen)
Ingrediënten voor de crêpes:
- 150 gr. bloem
- 1 eetlepel suiker
- 240 ml. melk
- 2 eieren
- gesmolten boter om in te bakken
- zout
Ingrediënten voor de butterscotchsaus:
- 100 g. lichtbruine bastaardsuiker
- 80 g. ongezouten boter
- 125 ml. slagroom
Ingrediënten voor de walnotenroom:
- 300 ml slagroom
- 1½ eetlepel poedersuiker
- 1 eetlepel cognac
- 2 theelepels koffie-essence of instant espressopoeder
- 3 eetlepels geroosterde walnoten
Bereiding crêpes:
- Meng alle ingrediënten, behalve de boter met een snufje zout in een keukenmachine.
- Schenk het door een zeef in een kan. Dek af en laat 30 minuten rusten.
- Vet een koekenpan met boter in op een matig vuur.
- Schenk er, als de pan heet is, net genoeg beslag in om de bodem te bedekken.
- Wentel de pan zodat het beslag als een film de bodem bedekt.
- Bak de crêpe in ongeveer 1 minuut aan de onderkant goudbruin en keer dan om.
- Bak de andere kant ook in 1 minuut bruin en leg de crêpes op een bord.
- Herhaal dat met de rest van het beslag.
- Houd de crêpes warm onder folie.
Bereiding butterscotchsaus:
- Doe de suiker met de boter en de room in een pan op laag vuur.
- Roer totdat de suiker is opgelost.
- Zet dan het vuur middelhoog en laat het mengsel 5 minuten op het vuur staan zonder te roeren.
- Laat ze afkoelen en zet ze apart.
Bereiding walnotenroom:
- Klop de rest van de room stijf.
- Roer er de poedersuiker, cognac, koffie-essence en 2 eetlepel walnoten door.
- Neem steeds 1 afgekoelde crêpe en bestrijk een kwart ervan met 1 volle eetlepel walnotenroom.
- Vouw de crêpe dubbel en dan nog eens.
- Serveer twee crêpes per persoon.
- Bestrooi ze met de rest van de walnoten en besprenkel ze met de butterscotchsaus.
Beoordeling: |
Category: Nagerechten