Nagerechten

Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus


(voor 6 personen)

Ingrediënten voor de crêpes:

  • 150 gr. bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 240 ml. melk
  • 2 eieren
  • gesmolten boter om in te bakken
  • zout

Ingrediënten voor de butterscotchsaus:

  • 100 g. lichtbruine bastaardsuiker
  • 80 g. ongezouten boter
  • 125 ml. slagroom

Ingrediënten voor de walnotenroom:

  • 300 ml slagroom
  • 1½ eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel cognac
  • 2 theelepels koffie-essence of instant espressopoeder
  • 3 eetlepels geroosterde walnoten

Bereiding crêpes:

  • Meng alle ingrediënten, behalve de boter met een snufje zout in een keukenmachine.
  • Schenk het door een zeef in een kan. Dek af en laat 30 minuten rusten.
  • Vet een koekenpan met boter in op een matig vuur.
  • Schenk er, als de pan heet is, net genoeg beslag in om de bodem te bedekken.
  • Wentel de pan zodat het beslag als een film de bodem bedekt.
  • Bak de crêpe in ongeveer 1 minuut aan de onderkant goudbruin en keer dan om.
  • Bak de andere kant ook in 1 minuut bruin en leg de crêpes op een bord.
  • Herhaal dat met de rest van het beslag.
  • Houd de crêpes warm onder folie.

Bereiding butterscotchsaus:

  • Doe de suiker met de boter en de room in een pan op laag vuur.
  • Roer totdat de suiker is opgelost.
  • Zet dan het vuur middelhoog en laat het mengsel 5 minuten op het vuur staan zonder te roeren.
  • Laat ze afkoelen en zet ze apart.

Bereiding walnotenroom:

  • Klop de rest van de room stijf.
  • Roer er de poedersuiker, cognac, koffie-essence en 2 eetlepel walnoten door.

  • Neem steeds 1 afgekoelde crêpe en bestrijk een kwart ervan met 1 volle eetlepel walnotenroom.
  • Vouw de crêpe dubbel en dan nog eens.
  • Serveer twee crêpes per persoon.
  • Bestrooi ze met de rest van de walnoten en besprenkel ze met de butterscotchsaus.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green