Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
(voor 4 personen)
Ingrediënten biscuitdeeg:
- 150 g. eiwit (5 eieren)
- 110 g. fijne kristalsuiker
- snufje zout
- 100 g. eidooiers (5 eieren)
- 70 g. bloem, 2 x gezeefd door een fijne zeef
- 15 g. maïzena, gezeefd
- poedersuiker voor te bestuiven
Ingrediënten vulling:
- 500 g. gemengd zacht zomerfruit (aardbeien, aalbessen, bramen, blauwe bessen)
- 500 g. crème fraîche
- 45 g. poedersuiker, gezeefd
- bakpapier en plasticfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier met hierop een rechthoek van 25 x 35 cm.
- Klop in een schone kom de eiwitten en de suiker met een snufje zout stijf.
- Eerst op lage snelheid en op hoge snelheid als het schuimig is geworden.
- Spatel de eidooiers luchtig door het stijve eiwitmengsel.
- Spatel nu in delen heel luchtig de gezeefde bloem, de maïzena en een snufje zout door het eiermengsel.
- Schep het biscuitbeslag in de afgetekende rechthoek en strijk het voorzichtig over de rechthoek uit.
- Bak het biscuitdeeg in het midden van de oven in 6-7 minuten goudgeel en gaar.
- Neem daarna uit de oven en laat afkoelen.
- Bestuif de bovenkant van het biscuitgebak dun met poedersuiker en leg een groot stuk plasticfolie er overheen.
- Leg er een bakplaat of grote plank op en keer alles in een keer voorzichtig om.
- Verwijder de bakplaat of plank en laat afkoelen.
- Meng de crème fraîche met poedersuiker en bestrijk het biscuitgebak met drie kwart van de crème fraîche.
- Laat rondom 1-2 cm. van de rand vrij.
- Beleg met driekwart van het fruit en rol met behulp van de folie losjes op.
- Je kunt de rol goed verpakt in het folie als een toffee oprollen en de uiteinden dichtvouwen.
- Leg tot gebruik in de koelkast.
- Bestrijk vlak voor het serveren met nog wat crème fraîche en versier met de rest van het fruit.
- Serveer in plakken gesneden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten