Nagerechten

Roompudding met chocolade vlokken


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 200 ml. melk
  • 110 g. suiker
  • 4 eidooiers
  • 8 g. gelatine blaadjes
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml. zeer koude vloeibare room

Bereiding:

  • Week de gelatine 15 minuten in koud water.
  • Breng de melk aan de kook met de helft van de suiker en het gesplitste vanillestokje.
  • Klop de eieren en de resterende suiker tot een schuimige crème.
  • Giet de kokende melk al roerend in een dunne straal erbij.
  • Kook het geheel 5 minuten au bain mari.
  • De crème moet aan een lepel blijven hangen.
  • Laat de gelatine goed uitlekken en klop hem met een garde door de warme crème.
  • Laat deze afkoelen en roer regelmatig.
  • Sla de room stijf.
  • Voeg de stijf geslagen room voorzichtig toe aan de crème zodra deze dik begint te worden.
  • Verdeel het mengsel over kleine met huishoudfolie bekleedde vormpjes en laat deze ± 3 uur opstijven.
  • Strooi op het puddinkje wat geraspte chocolade of chocolade vlokken.
Tip: Serveren met "Rote Grutze"
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green