Nagerechten

Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 270 g. bloem
  • 60 g. fijne tafelsuiker
  • 150 g. ijskoude boter
  • 2-3 eetlepels ijskoud citroenwater (1 eetlepel water gemengd met 1 eetlepel citroensap)
  • 1 doosje aardbeien
  • paar blaadjes mint
  • 500 g. citroenkwark
  • bakpapier, bakvormpjes en spliterwten

Bereiding:

  • Zeef de bloem in een kom en voeg 3 eetlepels suiker toe.
  • Snijd de boter hierin met twee messen en kneed de stukjes boter met de vingertoppen tot kruimels.
  • Voeg het ijskoude citroenwater toe en kneed er dan vlug een soepel deeg van.
  • Laat het deeg, verpakt in plasticfolie, 30 minuten rusten.
    Vet de vormpjes in.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 3 mm. dikte.
  • Snijd er 8 rondjes met een doorsnede van 9 cm. uit en bekleed hiermee de vormpjes.
  • Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en verzwaar met de spliterwten.
  • Bak de vormpjes met de blinde vulling erin 10 minuten.
  • Verwijder de vulling en bak de taartjes nog 10 minuten, zodat ze mooi bruin kleuren.
  • Laat ze afkoelen.
  • Boen de citroen schoon onder warm water en schil hem zonder het wit met de dunschiller.
  • Snijd de schil in dunne reepjes.
  • Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Meng de aardbeien, citroen- en muntreepjes met de rest van de suiker.
  • Vul de deegbakjes met citroenkwark en strijk het glad.
  • Verdeel het aardbeienmengsel erover. Serveer met een bolletje ijs.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green