Nagerechten
- Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen
- Abrikozentaart met een citroensaus
- Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
- Amandelgebakjes met sinaasappel en stukjes chocolade
- Amandelkaramel crème met kersencompote
- Amandelspijs figuurtjes
- Ananastaart
- Appel-honing sorbet
- Appelamandel crumble met karamelsaus van gezouten boter
- Appelravioli met kaneelsabayon
- Appels uit de oven
- Biscuitomelet met sinaasappelroom
- Biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
- Bosbessen op sap
- Cannelloni met zoete ricotta vulling en chocoladesaus
- Chocolade brulee met kumquatscompote
- Chocolade dessert
- Chocolade soezen
- Chocoladecakejes met Peer
- Chocoladecrème met sinaasappel
- Chocoladegelei
- Chocolademousse met frambozen en mint salade
- Chocoladerijstpudding
- Chocoladetaartje met abrikozenvulling, ijs en slagroom
- Citroentaart geflambeerd met rabarbercompote en een blaadje mint
- Cranberrymousse en sesamkoekjes
- Cranberrymousse met tuiles
- Crème Brulee
- Crème brûlée puree de framboises met ijs en slagroom
- Crème brulee taartje met vers fruit en roomijs
- Crêpes exotique met kokossabayon
- Crêpes met walnotenroom en butterscotchsaus
- Crunch
- Délice met cappuccino
- Desserttaartje met kaas
- Dronken sinaasappel met chocolade amandelpudding
- Druiventaartje met ricotta en walnoten
- Franse chocolademousse met gemberrolletjes gevuld met kardemomcrème
- Gebakken appel en appelchips met roomijs *
- Gebakken appeltjes.
- Gebakken peertjes
- Gebrande crème met krokant en knapperig exotisch fruit
- Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs
- Gekarameliseerde ananas met vanilleparfait en karamelrekjes
- Gemberrolletjes met kardemomcrème
- Gevarieerd Dessert
- Gevulde flensjes met kwark en rabarbercompote
- GRAND DESSERT *
- Griesmeel met appel en rozijnen
- Halfbevroren room met frisse fruitsaus en ijs
- Herfstcompote
- Île flottante met gemarineerde aardbeien
- Jefkespeer met koffie en ijs
- Kaneelmousse met vijgencompote
- Karamelappelkoek met ijs
- Karamelcrème met gepocheerde peer en roomijs
- Kersenclafoutis
- Kleine citroentaartjes met aardbeien en ijs
- Koffiepuddinkjes met ijs
- Kokosmakronen
- Kwarksoufflé met gesmoorde rabarber en citroenijs (4 personen).
- Limburgse kaas met warme stroop
- Limburgse kieës mit werme zeem
- Limoncello bosbessentiramisu
- Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
- Mangotaartje
- Mascarponemousse met koffiekaramel
- Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus
- Nectarinetaartje met ijs
- Ouderwetse custardpudding met frambozen
- Paris brest met gemarineerde aardbeien
- Pêche Melba
- Peren tarte tatin
- Pruimentaartje met custard en vanilleroom.
- Pruimentaartjes met frangipane en crème fraîche
- Puddinkje met boerenjongenscompote
- Puddinkjes van aardbeien en limoenroom
- Rabarber-aardbeiencompote met vanille-ijs en een filokrokant
- Rijst bavarois met pruimen en wijnsaus
- Rijstpudding met stoofperen
- Romig notentaartje met rabarber en ijs
- Rood fruitsoepje met hangop *
- Roodfruit met vanille-ijs en Marsala sabayon
- Roomkaas
- Roompudding met chocolade vlokken
- Rote Grütze
- Sachertaartje met abrikozenpuree en ijs
- Salade van vers fruit met een sabayonsaus
- Schuimpannenkoek met aardbeien
- Semifreddo in drie kleuren
- Sherrycrème
- Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
- Sibérienne taartje met rabarbermousse
- Sinaasappelcarpaccio met meloen en prosecco sabayon
- Sinaasappelroom
- Smulroom met frambozen
- Soufflé van kwark met ananas en steranijs, “toffee” van ananas in honing-saffraan stroop
- Tiramisu met aardbeien
- Tuiles met Amandelroom
- Vanillefruit uit de oven met kokoscustard
- Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom
- Warme puddinkjes met appel, vijgen en karamelsaus met ijs
- Winterdessert
- Witte chocoladeslagroom
Amandel-filotaartjes met citroenmascarpone
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 40 g. geschilde amandelen
- 50 g. suiker
- 4 vellen filodeeg
- 50 g. boter, gesmolten en afgekoeld
- poedersuiker om te bestrooien
- 4 rode pruimen, ontpit en in kwarten gesneden
- 4 taartvormpjes
Ingrediënten citroenmascarpone:
- 250 g. mascarpone
- 150 ml. slagroom
- 40 g. poedersuiker
- rasp van 1 grote citroen
- ½ theelepeltje vanillearoma
Bereiding:
- Verwarm voor de pruimen de oven voor op 200ºC.
- Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg er pruimen op, snijkant naar boven en verdeel er wat vlokjes boter over.
- Bestooi met de suiker en bak ze 10-15 minuten tot ze zacht zijn en roosterplekjes hebben.
- Laat ze afkoelen.
- Vet de taartvormpjes met boter in.
- Maal de suiker met de noten samen fijn in een keukenmachine.
- Zet apart.
- Stapel de filovellen op elkaar en snijd de stapeltjes in 4 even grote stukken. Neem een stapeltje en bewaar de rest onder een iets vochtige doek tot gebruik.
- Bestrijk 1 vierkantje met boter en druk de beboterde kant in een vormpje.
- Bestrijk de bovenkant met boter en bestrooi met 1 theelepel van het amandelmengsel.
- Verdeel het mengsel mooi over de bodem en de zijkanten.
- Doe dit met nog 2 vierkantjes en zorg ervoor dat de puntjes van elk vierkantje steeds verspringen.
- Zo ontstaat een mooi stervormig randje. Dek af met het vierde van onder en boven beboterde vierkantje, maar strooi er geen amandelmengsel over.
- Bekleed zo ook de andere 3 vormpjes.
- Zet de vormpjes op een bakblik en zet ze in de koelkast totdat de boter hard geworden is.
- Klop ondertussen met een garde voorzichtig in 1-2 minuten de ingrediënten voor de citroenmascarpone door elkaar tot een gladde massa.
- Dek af en zet koel weg.
- Schakel de oven terug naar 180ºC.
- Bak de taartjes in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
- Draai ze halverwege een slag om zodat ze gelijkmatig bruinen.
- Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
- Zet de filobakjes op de boter en schep de mascarponevulling erin.
- Zet op elk taartje 4 stukjes pruim en besprenkel met wat sap van de pruimen.
- Bestrooi met poedersuiker.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Nagerechten