Nagerechten

Chocoladerijstpudding


(voor 4 tot 6 personen)

Ingredienten:

  • 150 g. arboriorijst
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 150 g. pure chocolade, grof gehakt
  • 750 ml. melk
  • 1 theelepel vanillearoma
  • cacaopoeder
  • crème fraiche

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 160°C.
  • Vet een ondiepe aardewerken ovenschaal van 1¼ l. licht in met boter.
  • Meng de rijst en de suiker en verdeel over de ovenschaal.

  • Doe de chocolade, melk en vanillearoma in een steelpannetje en verwarm al roerend op een laag vuur tot de chocolade gesmolten is en de melk goed warm.

  • Schenk de chocolademelk voorzichtig over de rijst uit.
  • Zet de ovenschaal 1 tot 1½ uur in de oven tot zich een vel op de rijstpudding heeft gevormd en de rijstpudding zelf zo dik is dat deze aan de bolle kant vaneen lepel blijft hangen.
  • Neem uit de oven en laat ca. 10 minuten wat afkoelen.
  • Strooi er desgewenst vlak voor het serveren wat cacaopoeder over.
  • Serveer met een schepje crème fraiche.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green