Nagerechten

Sherrycrème


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 4 blad gelatine
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 80 g. suiker
  • 100 ml. cream sherry
  • 150 ml. room

Bereiding:

  • Gelatine 10 minuten in koud water leggen.
  • Eieren scheiden. Vanillestokje opensnijden en het merg met een mes eruit schrapen.
  • Eigeel met vanillemerg en 40 g. suiker en de sherry au bain marie schuimig kloppen.
  • Gelatine goed uitdrukken en in de massa verroeren.
  • Schaal uit de au bain marie nemen en in een schaal met koud water zetten.
  • Verder roeren totdat het begint te binden. Eiwit stijf slaan, beetje bij beetje 40 g. suiker toevoegen.
  • Slagroom kloppen.
  • Als de crème begint op te stijven de slagroom eronder roeren.
  • Daarna het eiwit eronder spatelen.
  • Sherrycrème in glaasjes doen en koud zetten.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green