Nagerechten

Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 blad gelatine
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 80 g. suiker
  • 100 ml. cream sherry
  • 100 ml. grand marnier
  • 150 g. room
  • 1 bakje aardbeien

Bereiding:

  • Gelatine 10 minuten in koud waterleggen.
  • Eieren scheiden.
  • Vanillestokje open snijden en het merg met een mes uitschrapen.
  • Eigeel met vanillemerg met 40 g. suiker en de sherry au bain marie schuimig kloppen.
  • Gelatine goed uitdrukken en in de massa verroeren.
  • Schaal uit de au bain marie nemen en in een schaal met ijs en water zetten.
  • Verder roeren totdat het begint te binden.
  • Eiwit stijf slaan, beetje bij beetje 40 g. suiker toevoegen.
  • Slagroom kloppen. Als de crème begint op te stijven de slagroom eronder roeren.
  • Daarna het eiwit eronder spatelen.
  • Sherrycrème in glaasjes doen. Koud zetten.
  • Aardbeien schoonmaken en met grand marnier en wat suiker op smaak brengen.
  • Sherrycrème serveren met aardbeien en vanille-ijs.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green