Nagerechten

Aardbeien met peper-pernod saus en amandelkletskoppen


(voor 4 personen)

Ingrediënten amandelkletskoppen:

65 g. boter
120 g. witte basterdsuiker
50 ml. sinaasappelsap
50 g. bloem
75 g. geschaafde amandelen
bakpapier
  • 65 g. boter
  • 120 g. witte basterdsuiker
  • 50 ml. sinaasappelsap
  • 50 g. bloem
  • 75 g. geschaafde amandelen
  • bakpapier

Ingrediënten aardbeien met peper-pernod saus:

65 g. boter
120 g. witte basterdsuiker
50 ml. sinaasappelsap
50 g. bloem
75 g. geschaafde amandelen
bakpapier
  • 1 kg. Hollandse aardbeien
  • 100 ml. water
  • 200 ml. pernod
  • 1 vanillestokje
  • 200 g. suiker
  • versgemalen peper
  • ½  l. limoen- of citroenijs
  • ½ bosje munt

Bereiding amandelkletskoppen:

  • Oven op 180°C voorverwarmen. 
  • Smelt de boter. In een kom de basterdsuiker en het sinaasappelsap mengen. 
  • Voeg dan de boter toe. 
  • Voeg langzaam de bloem toe en roer tot een gladde massa.
  • Meng dan de amandelen eronder en laat het beslag ± 30 minuten rusten in de koelkast. 
  • Bekleed het bakblik met bakpapier. 
  • Lepel kleine hoopjes beslag op de bakplaat en leg er plasticfolie over. 
  • Druk het beslag plat met een steelpannetje. 
  • Laat circa 5 cm. ruimte tussen de kletskoppen. 
  • Zorg dat alle kletskoppen gelijk groot en dik zijn. Bak ze in ± 15 minuten goudbruin en krokant.

Bereiding peper-pernod saus:

  • Leg de aardbeien apart om een kringetje te maken van 7-8 aardbeien per persoon. 
  • Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
  • Snijd de resterende aardbeien fijn. 
  • Breng in een pan het water met het vanillemerg en de suiker langzaam aan de kook. 
  • Kook tot de suiker is opgelost. Voeg de gesneden aardbeien toe en kook deze in 20 minuten tot pulp. Pureer fijn met een staafmixer. Breng op smaak met pernod en ruim peper.
  • Verdeel de achtergehouden aardbeien in cirkels op de borden. 
  • Schep er een bol limoen- of citroenijs in. 
  • Serveer de lauwwarme aardbeien-peper-pernod saus rondom het ijs. 
  • Dek boven af met de amandelkletskop en garneer met munt en eventueel poedersuiker of cacaopoeder. 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green