Nagerechten

Warme chocolade taartjes met Sinaasappelroom


(voor 6 personen)

Ingrediënten warme chocoladetaartjes:

  • 325 g. pure chocolade, grof gehakt
  • 125 g. boter
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 50 g. suiker
  • 50 g. bloem
  • boter om in te vetten
  • 50 ml. sinaasappelsap

Ingrediënten sinaasappelroom:

  • 125 g. room
  • 60 ml. sinaasappelsap
  • 110 g. suiker
  • 2 eieren
  • 2½ blad gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 1 cl. sinaasappellikeur
  • 125 ml sekt
  • sinaasappels
  • fijngehakte noten.

Bereiding warme chocoladetaartjes:

  • Smelt 200 g. chocolade samen met het sinaasappelsap in een pannetje boven een pan met kokend water (au bain marie).
  • Verdeel het over 6 ingevette glaasjes. Laat de chocolade in de glaasjes in de koeling opstijven (± 1 uur).
  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Smelt de rest van de chocolade au bain marie en roer de boter erdoor zodat deze smelt.
  • Klop de eidooiers en de eieren tot een romige crème en spatel deze door het chocolademengsel.
  • Zeef de bloem erover en klop dit er met een garde doorheen.
  • Verdeel ¾ deel van het mengsel over 6 ingevette taartvormpjes. Wip de gestolde chocoladerondjes uit de glaasjes en druk ze in het midden van het
  • chocoladebeslag in de vormpjes.
  • Druk niet te hard want ze mogen de bodem van de vormpjes niet raken.
  • Half in het beslag is prima.
  • Gebruik de rest van het chocoladebeslag om de vulling te bedekken.
  • Bak de taartjes in 15 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Laat de taartjes een paar minuten afkoelen.
  • Wip ze heel voorzichtig uit de vorm.

Bereiding sinaasappelroom:

  • Eieren scheiden, vanillestokje voorzichtig opensnijden en het merg eruit krabben.
  • Sekt, sinaasappelsap, 60 g. suiker, vanillemerg en de eidooiers opkoken, van het vuur nemen en door een zeef passeren.
  • Gelatine uit het koude water,
  • uitknijpen, onder de massa roeren en laten afkoelen.
  • Eiwit met 50 g. suiker tot een crèmige vaste sneeuw kloppen.
  • De room kloppen.
  • Beiden onder de sinaasappel crème spatelen, voorzichtig en niet te hard, want het moet luchtig blijven.
  • In de koeling laten opstijven.
  • Sinaasappels schillen en in partjes snijden. 15 minuten in de sinaasappellikeur leggen.
  • Serveren met notenroom (fijngehakte noten over de room strooien) en roomijs.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green