Nagerechten

Rood fruitsoepje met hangop *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 l. volle yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje kaneel
  • 250 ml. vers geperste sinaasappelsap (± 3 sinaasappels)
  • 50 g. suiker
  • 1 vanillestokje, opengesneden en het merg eruit geschraapt
  • 2 pimentkorrels, geplet
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd en in flinterdunne reepjes gesneden
  • 300 g. aardbeien, grote in kwarten gesneden
  • 300 g. verse kersen, ontpit
  • 100 g. blauwe bessen
  • 100 g. bramen

Bereiding:

  • Leg een schone vochtige theedoek in een vergiet en plaats deze in de gootsteen zodat het vocht kan weglopen.
  • Schenk alle yoghurt erin en laat 6 uur uitlekken.
  • Schraap de dikke yoghurt van het doek in een kom en roer de vanillesuiker en kaneel erdoor.
  • Verwarm het sinaasappelsap met de suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen.
  • Voeg het vanillemerg met de pimentkorrels en de rode peper toe, en laat op het laagste vuur 5 minuten trekken.
  • Pureer de helft van de aardbeien met het merg en het gekruide sinaasappelsap.
  • Verdeel de kersen en de rest van het fruit over 4 diepe borden en giet het gekruide vruchtensap erop.
  • Serveer met een schepje hangop.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green