Nagerechten

Chocoladecakejes met Peer

Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 100 g. extra pure chocolade (70%), in stukjes
  • 100 g. boter, in blokjes
  • 2 kleine peren, peer in vieren snijden
  • 2 grote eieren
  • 75 g. kristalsuiker
  • 50 g. bloem
  • 4 bakvormpjes

Bereiding:

  • Verwarm de over voor op 175ºC.
  • Smelt de chocolade met de boter al roerend op een heel laag vuur.
  • Neem van het vuur en laat even rusten.
  • Boor vanaf de onderkant de klokkenhuizen uit de peer.
  • De peer in vieren snijden.
  • Klop in een kom de eieren met de suiker dik en bleekgeel.
  • Schep er de bloem door. Schenk het chocolademengsel erbij en roer alles goed door.
  • Schenk het beslag in de bakvormpjes  en duw de peren er rechtop in.
  • Bak de cakejes 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • De kern mag nog zacht en zelfs een beetje vloeibaar zijn.
  • Maak met een scherp mesje de randen los en haal de cakejes uit de vormpjes.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green