Nagerechten

Mascarponemousse met koffiekaramel


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 250 g. mascarpone
  • 2 eiwitten
  • 75 g. suiker
  • 2 borrelglaasjes likeur

Ingrediënten voor de koffiekaramel:

  • 150 g. suiker
  • 3 eetlepels water
  • 1 dl. koffie

Bereiding:

  • Zet voor de koffiekaramel de suiker met het water op in een pannetje en laat het water rustig verdampen tot de suiker een beetje bruin wordt.
  • Let op dat de suiker niet verbrand.
  • Blus af met de koffie en laat deze inkoken tot hij stroperig wordt.
  • Laat afkoelen.
  • Sla de eiwitten stijf met de suiker en schep deze samen met de likeur door de mascarpone.
  • Doe een laagje koffiekaramel op 4 schaaltjes, schep het mascarponemengsel erop en verdeel de rest van de koffiekaramel erover.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green