Nagerechten

Rijstpudding met stoofperen


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 4 gieser wildeman peren
  • 100 g. dessertrijst
  • 500 cl. melk
  • 8 zoethoutstokjes (eventueel vanillestokjes)
  • 90 g. suiker
  • 200 ml. slagroom

 

Ingrediënten pocheervocht:

  • 400 cl. rode wijn
  • 75 cl. rode port
  • 1 kaneelstokje
  • wat sinaasappelrasp
  • wat citroenrasp
  • 150 g. suiker

 

Bereiding:

  • Schil de peren en boor via de onderkant het klokkenhuis eruit.
  • Gaar de peren in het pocheervocht en laat niet koken. Laat afkoelen.
  • Kook het pocheervocht in tot siroop.
  • Kook de rijst in de melk met zoethout of vanille.
  • Roer de suiker door de rijst en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel deze voorzichtig in twee delen door de rijst.
  • Serveer in een diep bord met de peer er boven op en met wat siroop en een bolletje ijs.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green