Nagerechten

Semifreddo in drie kleuren


Ingredienten:

(voor 8 personen)

  • 1 l. melk
  • 650 ml. slagroom
  • de zaadjes van 1 vanillestokje; de peul bewaren
  • 8 eidooiers
  • 180 g. witte basterdsuiker
  • 100 g. pure chocolade, in stukjes
  • 150 g. melk chocolade, in stukjes
  • 150 g. witte chocolade, in stukjes
  • 15 g. verse munt, heel fijn gehakt
  • 50 g. gehakte pistachenoten voor de garnering.
  • vers fruit en slagroom

Bereiding:

  • Breng de melk, de helft van de room en de vanille (de zaadjes en de lege peul) tegen het kookpunt aan en laat ca. 15 minuten trekken.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een wit en schuimig mengsel.
  • Schep en lepel van het melkroommengsel al roerend bij de dooiers en giet dan het dooiermengsel al roerend door de verwarmde melk.
  • Blijf roeren tot de custard (mengesel van eieren en melk) gaat binden en hij op de achterkant van een lepel blijft liggen.
  • LET OP: het mengsel mag NIET koken!
  • Haal het van het vuur en verwijder de vanillepeul. Laat afkoelen.
  • Laat intussen au bain-marie een voor een de chocolades smelten in verschillende kommen.
  • Laat afkoelen.
  • Klop de rest van de slagroom stijf en verdeel in drieën.
  • Verdeel de custard ook in drieën.
  • Roer de drie chocolades door de drie delen custard.
  • Roer de gehakte munt door het witte chocolademengsel.
  • Schep de drie delen slagroom door de drie chocolademengsels.
  • Verdeel de drie chocolademengsels in drie bakken en laat ze in de diepvries stijf worden.
  • Serveer de parfait op voorgekoelde borden met wat slagroom, vers fruit en pistachenoten.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green