Nagerechten

Abrikozentaart met een citroensaus


(voor 12 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. meel
  • 75 g. boter
  • 50 g. suiker
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 1,2 kg.
  • abrikozen
  • springvorm, 26 cm. Ø
  • deegrol
  • 50 g. hazelnoten
  • 30 g. bruine suiker
  • boter voor de vorm

Ingrediënten voor de citroensaus

  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 4 eetlepels suiker
  • sap van 2 citroenen
  • 1/8 l. slagroom

Bereiding:

  • Deeg kneden, rollen tot een bol, in folie leggen en ½ uur in de koeling laten rusten.
  • Abrikozen wassen, ontpitten en in vieren delen.
  • Hazelnoten in een voorverwarmde oven op 200°C

  • ca. 10 minuten roosteren.
  • Met suiker samen fijnhakken.
  • Deeg op folie uitrollen en de beboterde bakvorm met het deeg bekleden.
  • Mengsel van notensuiker verdelen over de bodem.
  • De gesneden abrikozen met de platte kant naar beneden in de vorm vullen.
  • In een hete luchtoven van 200°C ca. 15 minuten bakken.
  • Dan de ingrediënten voor de citroensaus mengen.
  • Suiker toevoegen als de citroen te bitter is.
  • Over de taart gieten en ca. 45 minuten bakken tot alles gestold is.
  • Oven op 180°C terugdraaien en iets laten afkoelen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green