Nagerechten

Chocolade soezen


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 115 g. bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 250 ml. water
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 115 g. ongezouten boter
  • 4 eieren

Ingrediënten voor de vulling:

  • 450 ml. melk
  • 6 eidooiers
  • 115 g. suiker
  • 50 g. bloem
  • 150 g. pure chocolade
  • 115 ml. slagroom

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 300 ml. slagroom
  • 50 g. ongezouten boter
  • 225 g. chocolade
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding soezen:
  • Zeef de bloem en cacao.
  • Breng water, zout, suiker en boter aan de kook.
  • Haal van het vuur en voeg het bloemmengsel erdoor.
  • Klop dit tot het deeg glad is en van de bodem loslaat.
  • Kook het deeg al kloppend 1 minuut. Haal weer van het vuur.
  • Klop het met de eieren tot een dik deeg.
  • Maak met een spuitzak 12 bergjes 5 cm. uit elkaar op een ingevette bakplaat.
  • Bak 15-20 minuten in een oven op 220ºC.
  • Snijd de kapjes eraf en laat ze afkoelen.

Bereiding vulling:

  • Kook voor de vulling de melk.
  • Klop de dooiers dik en schuimig met de suiker.
  • Roer er de bloem doorheen. Giet al roerend ±250 ml. hete melk erbij.
  • Giet terug in de pan en kook 1 minuut.
  • Smelt van het vuur af de chocolade erin.
  • Zeef het mengsel en laat het afkoelen.
  • Spatel er de stijve slagroom door.
  • Vul de soezen en zet de kapjes erop.

Bereiding glazuur:

  • Verwarm de glazuur ingrediënten, laat deze afkoelen en giet ze over de soezen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green