Nagerechten

Millefeuille van mascarpone en blauwe bessen met een blauwe bessensaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 100 g. bloem
  • 250 g. poedersuiker
  • 1 citroen, geraspt en uitgeperst
  • 100 g. gesmolten boter
  • 4 eiwitten
  • 400 g. mascarpone
  • 350 g. blauwe bessen
  • 50 g. suiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Meng voor de feuilles de bloem en 200 g. poedersuiker met de geraspte citroenschil.
  • Voeg de boter en eiwitten toe en blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier een eetlepel beslag op.
  • Draai er met de bolle kant van de lepel een rond dun koekje van.
  • Herhaal dit totdat het beslag op is. Bak de feuilles in 10 minuten goudbruin.
  • Doe de mascarpone in een kom en sla los met een spatel.
  • Voeg de resterende poedersuiker toe, samen met 200 g. blauwe bessen.
  • Voor de blauwe bessensaus de suiker met het sap van de citroen in een steelpan doen en licht verwarmen.
  • Zodra de suiker opgelost is, kunnen de blauwe bessen erbij. Laat dit 5 minuten staan op een laag vuur.
  • Maak er nu met een staafmixer een gladde saus van. Leg de feuille op een bord en schep er een beetje mascarpone op.
  • Herhaal dit twee keer en eindig met een feuille. Maak af met de blauwe bessensaus.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green