Nagerechten

Puddinkjes van aardbeien en limoenroom


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 blaadjes witte gelatine
  • 250 g. aardbeien
  • 1 limoen
  • 250 ml. limonade
  • 100 g. suiker
  • 125 g. slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 puddingvormpjes

Bereiding:

  • Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd de aardbeien door midden.
  • Verdeel een deel van de aardbeien over de puddingvormpjes.
  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil er dun af en bewaar de limoenrasp tot gebruik in de koelkast.
  • Pers de limoen uit.
  • Verwarm de helft van de limonade op zacht vuur en los de suiker er in op.
  • Haal de limonade van het vuur. Knijp de gelatine uit en los die op in de limonade.
  • Roer de andere helft van de limonade en het limoensap erdoor.
  • Schenk het limonademengsel bij de aardbeien in de vormpjes en laat het in de koelkast opstijven (± 3½ uur).

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en meng het limonadesap erdoor.
  • Dompel de vormpjes met de pudding kort in een bak met warm water, keer de puddinkjes voorzichtig op een bord en leg de rest van de aardbeien erbij.
  • De limoenroom erbij drapperen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green