Nagerechten

Gegratineerde vruchten met champagnesabayon en roomijs


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 eierdooiers
  • 40 g. suiker
  • 1 dl. champagne
  • 1 dl. room, tot yoghurtdikte
  • ± 600 g. fruit, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 bolletjes roomijs

Bereiding:

  • Doe de eidooiers met de suiker en de champagne in een kom en klop dit au-bain-marie tot een stevige sabayon.
  • Haal de kom van het vuur en blijf kloppen tot de sabayon helemaal koud is.
  • Spatel de room erdoor.
  • Verdeel het fruit over 4 borden, strooi de suiker erover en schep de sabayon erop.
  • Zet de borden onder de gril tot de sabayon begint te kleuren.

  • Serveren met een bolletje roomijs.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green